HomeCloudInstallerenKodi/XBMC voor de Android tv box

Kodi/XBMC voor de Android tv box

XBMC (Xbox Media Center) of Kodi is een populaire mediaspeler die veel gebruikers gebruiken om films, tv-shows, muziek en andere media te streamen. Met de komst van Android tv-boxen staat deze technologie nu ook ter beschikking voor consumenten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je XBMC/Kodi op je Android tv-box kunt installeren en wat je ermee kunt doen.

Wat is Kodi?

Kodi is een mediaspeler met veel extra’s. Kodi kan films, tv-series, muziek en foto’s afspelen van lokale en externe bronnen. Kodi draait op bijna alle populaire besturingssystemen en platformen. Er zijn ook veel Kodi-add-ons beschikbaar die de functionaliteit van Kodi vergroten.

Kodi is een gratis en open source mediaspeler. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de Xbox 360 (Xbox Media Center of XBMC). Inmiddels is het ook beschikbaar voor diverse andere apparaten, waaronder Android tv boxes.

Kodi heeft een gebruikersvriendelijke interface. De speler kan makkelijk geïnstalleerd worden op Android tv boxes. Wanneer je Kodi hebt geïnstalleerd, kun je aan de slag met het toevoegen van add-ons om de functionaliteit te vergroten.

Is Kodi illegaal?

Echter, sommige mensen denken dat Kodi illegaal is omdat het mogelijk is om auteursrechtelijk beschermde inhoud te streamen via de software. In werkelijkheid is Kodi niet illegaal, maar het kan wel illegaliteit in de hand werken als je auteursrechtelijk beschermde inhoud streams zonder toestemming van de rechthebbenden.

Kodi/XBMC en Exodus op je Android stick

Als je een Android tv box hebt, kun je Kodi/XBMC en Exodus installeren om TV-series en films te streamen. Exodus is een populair Kodi add-on waarmee je gratis TV-series en films kunt streamen. Exodus werkt door middel van verschillende ‘streaming websites‘ die online video’s hosten. Als een gebruiker een titel selecteert die ze willen bekijken, selecteert Exodus automatisch de best beschikbare ‘streaming website‘.

Video: How to install your XBMC/ KODI Android box for the first time

How to install your XBMC/ KODI Android box for the first time

Reviews

Gerelateerde berichten