HomeCloudKoppelen controller met Gear VR

Koppelen controller met Gear VR

Gebruikers van de Gear VR hebben vaak moeite om hun controllers aan te sluiten bij hun apparaat. Daarom hebben we in dit artikel beschreven hoe je eenvoudig problemen met het koppelen van je controller met je Gear VR oplost. We gaan ook in op enkele andere technische problemen die je tegenkomt bij het gebruik van de Gear VR en wat je kunt doen om ze op te lossen. Lees snel verder om erachter te komen hoe!

Plaats de telefoon in de Gear VR

Plaats de telefoon in de Gear VR en zorg ervoor dat deze goed vastzit. Als de telefoon niet goed vastzit, kan dit ervoor zorgen dat de controller niet goed werkt.

Installeer de software

Om je controller met je Gear VR te koppelen, moet je de Oculus-app op je telefoon openen. Selecteer vervolgens ‘Gear VR‘ in het menu aan de bovenkant van het scherm en druk daarna op ‘Volgende‘. Je ziet nu een instructiescherm met daarop de volgende stappen:

  1. Zorg ervoor dat je controller is ingeschakeld door de knop aan de bovenkant in te drukken.
  2. Zoek naar de Bluetooth-instellingen op je telefoon en selecteer ‘Gear VR Controller‘.
  3. Als er een melding verschijnt dat er een update beschikbaar is, volg dan de aangegeven instructies om die te installeren.
  4. Druk ten slotte op ‘Voltooien‘ in de Oculus-app en je bent klaar!

De Gear VR-interface begrijpen en er doorheen navigeren

Bij het gebruik van de Gear VR is het belangrijk om de interface begrijpen. Dit zal helpen je te navigeren door alle mogelijke opties die beschikbaar zijn. Allereerst, op de linkerkant van het scherm vind je de toetsen voor het bedienen van de camera, waarmee je kunt in- en uitzoomen, naar links of rechts draaien en een foto maken. Op de rechterkant van het scherm vind je de toetsen voor het verplaatsen van het beeld en voor het openen van de menu’s. Je kunt ook met je oog bewegen om te kijken waar je wilt naartoe gaan.

Samsung Gear VR Headset By Oculus Set Up

Als je problemen hebt met het koppelen van een controller met je Gear VR, probeer dan de volgende stappen:

  1. Zorg ervoor dat de controller is ingeschakeld. Druk op de ‘Power‘-knop en houd hem ingedrukt totdat het lichtje blauw oplicht.
  2. Zorg ervoor dat de controller in pairoptie staat. Druk op de ‘Back‘-knop en houd hem twee seconden ingedrukt totdat het lichtje snel gaat knipperen.
  3. Breng de controller dicht bij je Gear VR-headset. Het lichtje op de controller zal gaan knipperen als hij in pairoptie staat en in de buurt van de headset is.
  4. Nadat het lichtje op de controller is gaan knipperen, selecteer ‘Pair‘ (Koppelen) in het pop-upvenster dat verschijnt in Oculus Home.

Video: Samsung Gear VR with Controller Complete Setup Guide

Samsung Gear VR with Controller Complete Setup Guide

Reviews

Gerelateerde berichten