nieuws

Vier keer sneller onderhoud dankzij hololens

Maintenance

Technologieconcern Thyssenkrupp gaat de Microsoft HoloLens-technologie wereldwijd bij haar liftactiviteiten inzetten. Met de inzet van de HoloLens, een ‘mixed-reality device’, kunnen de meer dan 24.000 servicetechnici van thyssenkrupp hun werk veiliger en efficiënter uitvoeren. Mixed reality houdt in dit geval namelijk in dat door een computer gegenereerde visuele informatie geprojecteerd wordt in de ruimte waar de monteur aan het werk is.

Vier keer sneller onderhoud dankzij hololens
(foto: Thyssenkrupp)

Met behulp van de HoloLens zijn onderhoudsmonteurs in staat om problemen van te voren te visualiseren en in kaart te brengen. Dankzij het device hebben ze remote hands free toegang tot technische en deskundige informatie ter plaatse, wat resulteert in tijdsbesparingen en minder stress. De eerste veldproeven hebben aangetoond dat onderhoudsdiensten door dit device tot vier keer sneller verlopen dan voorheen.

Reageer op dit artikel