nieuws

Voor honderden miljoenen aan F-35-orders naar Nederland

Maintenance

Fokker en Aeronamic mogen de komende jaren delen van het onderhoud aan de Europese F-35-vloot uitvoeren. Het F-35 Joint Program Office van Amerikaanse ministerie van Defensie maakte dat bekend. De waarde van de toekomstige orders loopt in de honderden miljoenen dollars en is goed voor de Nederlandse werkgelegenheid.

Voor honderden miljoenen aan F-35-orders naar Nederland
(foto: Defensie.nl)

Minister Henk Kamp van Economische Zaken noemde het goed nieuws dat Fokker en Aeronamic het onderhoud aan belangrijke componenten van de F-35 mogen uitvoeren. ‘Deze beide Nederlandse bedrijven horen internationaal bij de top. Hun selectie bevestigt dat onze vliegtuigindustrie voorop loopt in hoogwaardige productie en onderhoud.’ Volgens hem is het economische potentieel rond de F-35 is groot. ‘De totaal verwachte omzet van het componentenonderhoud is alleen al voor ons land geschat op 4,7 miljard euro. Dat biedt niet alleen kansen voor Fokker en Aeronamic. Deze en andere opdrachten voor de instandhouding van de F-35 kunnen op termijn bij meer dan 100 Nederlandse bedrijven werk bieden aan circa 4.000 à 5.000 mensen.’

Reageer op dit artikel