nieuws

Drone in ontwikkeling om de maritieme industrie veiliger te maken

Maintenance

AkzoNobel, Barrier Group en DroneOps hebben de krachten gebundeld voor de ontwikkeling van een drone. De drone moet in staat zijn om op afstand gesloten ruimtes en ballastwatertanks te inspecteren.

Drone in ontwikkeling om de maritieme industrie veiliger te maken
(foto: AkzoNobel)

Het project zal gebruik maken van virtual reality-technologie om veiliger en nauwkeuriger evaluaties van ballastwatertanks, offshore windparken en andere afgesloten of moeilijk bereikbare ruimtes op schepen en maritieme constructies te inspecteren. De drone kan daarbij ook worden gebruikt voor de inspectie van coatings en corrosie.

Veiliger en efficiënter
Door manuele inspecties te vervangen door drone-inspecties kan routine-onderhoud op worden gemonitord en door kantoorpersoneel worden uitgevoerd. De opzichter van de offshore constructie kan daarnaast ook meteen feedback geven. Het zorgt voor kostenbesparing, hogere efficiëntie en een significant lager risico voor werknemers tijdens het uitvoeren van essentieel onderhoud. AkzoNobel gebruikt momenteel al dronetechnologie. Het bedrijf is momenteel in Australië drones aan het testen op afgelegen locaties met beperkte toegang.

Testlocatie
De drone die nu in ontwikkeling is, zal worden getest bij AkzoNobel in het Verenigd Koninkrijk waar een coatings testsite is gelegen. Daarnaast wordt hij ook getest bij de indoor testfaciliteit van Barrier Group dat gespecialiseerd is in olie- en gastankers. Naar verwachting zal de drone in oktober in gebruik worden genomen in het veld

Reageer op dit artikel