nieuws

Binne Visser van Philips Drachten verkozen tot Maintenance Manager of the Year 2017

Maintenance

Binne Visser, Director Production Engineering & Maintenance bij Philips Consumer Lifestyle is uitgeroepen tot Maintenance Manager of the Year 2017.

Binne Visser van Philips Drachten verkozen tot Maintenance Manager of the Year 2017
(foto: Philips Consumer Lifestyle)

Tijdens iMaintain 2017, het jaarcongres van het iMaintain platform en de NVDO, is Binne Visser uitgeroepen tot Maintenance Manager of the Year 2017. Hij werkt bij Philips in Drachten waar scheerapparaten worden gemaakt. Visser beschikt over uitgebreide kennis en ervaring in alle aspecten van de productieactiviteiten, waaronder het beheer, de kwaliteit-/procesverbetering, Lean en Six Sigma methodologieën, data-driven verbetercyclus (DMAIC), budgettering, lijn-management en ontwikkeling van apparatuur.

Binne Visser, Director Production Engineering & Maintenance bij Philips Consumer Lifestyle (foto: Philips Consumer Lifestyle)

100% voorspelbaar onderhoud
Alle medewerkers van de fabriek zijn continu bezig met verbeteren. De beste verbetering en de droom van Visser is honderd procent voorspelbaar onderhoud. ‘Er is heel veel data, maar dat halen we nu niet allemaal uit de installaties. We hebben een data-analyse-systeem nodig dat interacties kan vinden tussen verschillende data, die je als mens niet kan zien. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van procesparameters en machine-instellingen. Als je die data kan combineren, kan je voorspellen dat als je niks doet de machine morgen stopt.’ Visser is ook betrokken bij de productielijnen, waarvan sommige delen 24 uur per dag, zeven dagen per week draaien. Die productietijd is heilig, want elke stilstand is verlies. Het plannen van het onderhoud laat hij over aan de operationele groepen die allen verantwoordelijk zijn voor een bepaald gebied in de fabriek. Dat doet Visser sowieso graag, want hij erkent als geen ander dat de mensen om hem heen hem in staat stellen te kunnen presteren. Visser wil zich er voor inzetten om de toegevoegde waarde van onderhoud voor de businessgroep te laten zien en dat het niet alleen als kostenpost wordt gezien. ‘Het stoffige moet af van onderhoud. Onderhoud is juist zo belangrijk. Je kunt veel beïnvloeden en laten zien dat onderhoud een toegevoegde waarde heeft en een inspirerende job is. Dit doe je met de kennis die er op de vloer is en door de verantwoordelijkheid daar te leggen waar je het kan beïnvloeden. Het gaat om de juiste focus intern te leggen en extern het juiste verhaal naar de stakeholders te kunnen brengen.’

Visser zal het komende jaar het boegbeeld zijn van de Nederlandse onderhoudssector. De verkiezing is een initiatief van iMaintain en de NVDO.
(bron: iMaintain.info)

Reageer op dit artikel