nieuws

Nieuwe uitdagingen voor de onderhoudsmanager

Maintenance

Nieuwe technologieën volgen elkaar snel op, en bieden kansen voor de onderhoudsmanager. Het trendrapport Maintenance Manager van de toekomst, opgesteld door Ultimo, geeft een beeld met welke kansen en uitdagingen de maintenance manager in de toekomst te maken krijgt. Het is geschreven met medewerking van 150 maintenance managers uit Nederland, België en Duitsland, die vragen over hun toekomstverwachtingen beantwoordden.

Nieuwe uitdagingen voor de onderhoudsmanager

Uit het rapport blijkt dat de onderhoudsmanager op dit moment te maken heeft met een aantal belangrijke uitdagingen: het borgen van kennis binnen de technische dienst, zorgen voor een concurrerend machinepark en het balanceren tussen correctief en preventief onderhoud.

Kostenbeheersing, Kennisborging en veiligheid

In de toekomst zullen deze thema’s nog steeds een belangrijke rol spelen. Echter, ook andere ontwikkelingen en thema’s zullen in de toekomst eveneens een belangrijke rol spelen. Denk aan aging assets, kostenbeheersing, kennisborging en veiligheid en preventie. Om op deze gebieden juiste keuzes te maken, is het beschikken over de juiste informatie van belang. Digitalisering zal daarom in toenemende mate een rol gaan spelen. Om alle informatiestromen goed te managen, verwachten onderhoudsmanagers onder andere meer gebruik te maken van condition monitoring systemen en maintenance management systemen.

Reageer op dit artikel