nieuws

Fieldlab Zephyros ontvangt subsidie voor smart maintenance innovatieproject

Maintenance

RVO Nederland Topsector Energie heeft een eerste projectsubsidie toegekend aan Fieldlab Zephyros voor het smart maintenance innovatieproject AIRTuB. Met dit project wil het fieldlab automatische inspectie en reparatie van turbinebladen verwezenlijken.

Fieldlab Zephyros ontvangt subsidie voor smart maintenance innovatieproject

World Class Maintenance en het Centre of Expertise Water & Energy hebben het Fieldlab Zephyros geïnitieerd om betere prestaties van offshore windenergie in Nederland te bereiken. Zo wil het fieldlab innovaties ontwikkelen, testen en demonstreren, en kennis en vaardigheden ontwikkelen met als ultieme doel: geen onnodige stilstand en geen noodzaak tot on-site maintenance van het offshore windenergie systeem.

Smart maintenance

RVO Nederland Topsector Energie heeft nu een eerste projectsubsidie toegekend aan Fieldlab Zephyros voor het smart maintenance innovatieproject AIRTuB (Automatische Inspectie en Reparatie van Turbine Bladen). In dit project wordt hard gewerkt om de volgende doelstellingen te realiseren:

• Het realiseren van een volledig getest prototype van een autonome UAV, inclusief sensor payload, die structurele- en oppervlakteschade kan detecteren en in de vorm van data kan overdragen
• Het opstellen van modellen voor structurele defecten en bladerosie om asset management en operationele beslissingen te kunnen nemen.
• Het ontwikkelen van technologie voor het geautomatiseerd aanbrengen van blad coatings
• Het genereren van software voor het automatisch classificeren van bladschade en het ontwerpen van automatische reparatie-‘recepten’.

Samenwerking

Aan dit project werken de volgende partijen mee: Q-Layers, DronesforWork, Demcon, Stork AMT, Eneco Wind, Dutch TeraHertz, LM Wind Power, TNO-ECN, NLR, TU Delft, HZ University of Applied Sciences/Scalda, Hogeschool InHolland, Hanze Hogeschool, Saxion University of Applied Sciences en Development Center for Maintenance of Composites.

Bron: World Class Maintenance

Vakbeurs Energie 2019 vindt plaats van 8 tot en met 10 oktober in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.

 

Reageer op dit artikel