nieuws

50 jaar DAF-productie België

Manufacturing

Vijftig jaar geleden opende DAF Trucks in Oevel (Westerlo, België) haar cabinefabriek. DAF Trucks Vlaanderen groeide uit tot een moderne productiefaciliteit, waarin alleen al de afgelopen 15 jaar zo’n zeshonderd miljoen euro werd geïnvesteerd. Meer dan 2.200 medewerkers produceren er op dit moment 200 cabines en 450 assen per dag voor de DAF CF- en XF-trucks.

50 jaar DAF-productie België
Vijftig jaar geleden opende DAF Trucks in Oevel (Westerlo, België) haar cabinefabriek. (foto: DAF)

In 2015 werd gestart met de bouw van een compleet nieuwe cabinelakstraat, die in Europa de modernste in zijn soort wordt en de productiecapaciteit van de cabinefabriek met vijftig procent moet verhogen. De nieuwe cabinelakstraat speelt een belangrijke groei in de verdere groei van DAF, binnen en buiten Europa.
Net als alle andere DAF-fabrieken, produceert het bedrijf ‘sequentieel’ volgens het ‘just-in-time’-principe. Cabines en assen worden precies op het juiste moment én in de juiste volgorde, op klantenorder aangeleverd in de DAF assemblagefabriek in Eindhoven en bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië. Gewerkt wordt volgens het PACCAR Productie Systeem, dat als uitgangspunt heeft dat er altijd ruimte is voor verdere verbetering en dat de medewerkers als geen ander weten hoe het nog beter, nog slimmer en nog efficiënter kan.
‘Dat we nu vijftig jaar DAF-productie in België vieren, is een geweldige erkenning van onze meer dan 2.200 medewerkers’, aldus Harrie Schippers, president-directeur van DAF Trucks. ‘Met onze voortdurende investeringen in DAF Trucks Vlaanderen toont DAF het vertrouwen in de toekomst van haar fabriek in België.’

Reageer op dit artikel