nieuws

Kapitaalinjectie voor efficiëntere composietenproductie

Manufacturing

Composietenproducent Airborne International heeft een kapitaalinjectie van twaalf miljoen ontvangen om verdere groei te realiseren, onder meer in de lucht- en ruimtevaartsector. Het Haagse bedrijf wil investeren in nieuwe kostbare technologieën om composieten efficiënter te produceren.

Kapitaalinjectie voor efficiëntere composietenproductie
Composietenproducent Airborne International heeft een kapitaalinjectie van twaalf miljoen ontvangen om verdere groei te realiseren. (foto: Airborne)

In de sterk groeiende markt van composieten komt de nadruk steeds meer te liggen op verregaande industrialisering van de productie van composiet. Naast de ontwikkeling en productie van composiet componenten ontwikkelt, bouwt en implementeert Airborne automatiseringsoplossingen waarmee grootschalige en tegelijkertijd flexibele industriële productie mogelijk wordt tegen internationaal concurrerende prijsniveaus.
Het groeikapitaal is afkomstig van een consortium bestaande uit vier investeerders: InnovationQuarter, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Pangaea Ventures en HPE Growth Capital. HPE heeft al eerder, in 2010, een belangrijke groeikapitaalinjectie gedaan in Airborne. Oprichter en CEO Arno van Mourik is verheugd met het vertrouwen van de investerende partijen: ‘Een deel van de kapitaalinjectie gebruiken we om extra automatiseringsslagen te kunnen maken. Ook zetten we kapitaal in bij de opbouw en uitbreiding van onze onderhoudsactiviteit op de vliegbasis Woensdrecht. De vraag naar lichtgewicht, en onderhoudsvriendelijke oplossingen neemt snel toe. De grote uitdaging hierbij wordt nu affordability. Composieten moeten naar een echt industrieel niveau worden gebracht. Hiervoor zijn nog geen standaardoplossingen beschikbaar.’

Reageer op dit artikel