nieuws

Megaorder elektrische Citea’s voor VDL

Manufacturing

VDL Bus & Coach, onderdeel van VDL Groep te Eindhoven, gaat veertig Citea’s SLFA Electric leveren voor de concessie Zuidoost-Brabant.

Megaorder elektrische Citea’s voor VDL
De VDL Citea SLFA Electric is een elektrisch gelede bus met een lengte van 18,1 meter uitgevoerd in een vernieuwd futuristisch BRT (Bus Rapid Transit) design. (foto VDL)

De VDL Citea SLFA Electric is een elektrisch gelede bus met een lengte van 18,1 meter uitgevoerd in een vernieuwd futuristisch BRT (Bus Rapid Transit) design. Met de levering van de Citea’s SLFA Electric voor de eerste fase, beschikt Zuidoost-Brabant over een van de grootste zero emissie busvloten van Europa. Onder de naam ‘Evolans’ zullen de bussen op bepaalde lijnen zo vaak rijden dat een tramachtig systeem ontstaat. Deze hoogfrequent lijnen gaan naar de belangrijkste bestemmingen in Eindhoven zoals Eindhoven Airport en de High Tech Campus. De stad Eindhoven heeft zich als doel gesteld in 2020 volledig elektrisch te zijn.

Reageer op dit artikel