nieuws

3D-metaal printen breekt door in machinebouw

Manufacturing

Kaak Group in Terborg, fabrikant van industriële productielijnen voor met name brood en pizza heeft een 3D-metaalmachine in gebruik genomen voor het vervaardigen van onderdelen voor hun broodbaklijnen in roestvast- en gereedschapsstaal.

3D-metaal printen breekt door in machinebouw
(foto: Kaak Group)

Volgens algemeen directeur Lodewijk van der Borg zorgt deze nieuwste technologie voor een aardverschuiving in de industrie. ‘Het apparaat kan ruim 100 uur aan één stuk meerdere opdrachten printen, produceert geen afval en werkt volledig geautomatiseerd. De snelheid is tien keer zo hoog als de huidige machines. Ik denk dat weinig mensen zich realiseren wat dit gaat betekenen voor de maakindustrie.’ Nadat de vliegtuigbouw, medische- en automobiel industrie deze 3D print technologie hebben omarmt, laat Kaak zien dat 3D-metaalprinten ook voor de machinebouw binnen bereik belangrijk is.

Reageer op dit artikel