nieuws

Eindhovense start-up start productielijn in Taiwan

Manufacturing

Etulipa, een Eindhovense start-up in reflectieve digitale outdoor displays, gaat over van pilotproductie naar massaproductie. Dit doet het bedrijf in samenwerking met United Radiant Technology (URT) in Taiwan dat kleine LC displays produceert.

Eindhovense start-up start productielijn in Taiwan

Etulipa en URT gaan samen een productielijn in Taiwan opzetten voor de productie van zogeheten ´electrowetting displays´. Dat zijn schermen die de zon reflecteren met dezelfde eigenschappen als papier. Het beeldscherm van Etulipa is de eerste op de markt die voldoet aan alle perceptie-testen op gebied van contrast en leesbaarheid.
Dankzij de electrowetting technologie verbruiken de displays zeer weinig energie en treedt nauwelijks lichtvervuiling op. Hierdoor blijven ook negatieve effecten op mens en dier uit. Etulipa en URT verwachten dat de verbeteringen ertoe leiden dat veel van de huidige restricties op reclameschermen zullen verdwijnen.

Reageer op dit artikel