nieuws

Nieuwe kooksgashouder bij Tata Steel IJmuiden

Manufacturing

Bij Tata Steel in IJmuiden werd half september de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuwe kooksgashouder. Daarin wordt het kooksgas van de twee Kooks- en Gasfabrieken op de site opgevangen alvorens het via een pijpleiding over het terrein wordt getransporteerd naar de Warmbandwalserij. Daar wordt het ingezet om de plakkenovens te stoken, wat gebruik van aardgas uitspaart.

Nieuwe kooksgashouder bij Tata Steel IJmuiden
(foto: Tata Steel)

De nieuwe gashouder wordt tweemaal zo groot als de huidige en heeft een capaciteit van 50.000 kubieke meter. Daardoor kan het kooksgas op de site effectiever worden benut en hoeft er minder te worden gefakkeld. Met de bouw van de installatie is een investering van 23 miljoen euro gemoeid. De nieuwe kooksgashouder wordt medio 2018 in gebruik genomen. ‘De bouw van de nieuwe kooksgashouder is een goed voorbeeld van hoe investeringen en het verminderen van onze impact op de omgeving hand in hand gaan bij Tata Steel’, aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden. ‘Dankzij de verdubbeling van de capaciteit van de kooksgashouder zal er minder worden gefakkeld bij onze Kooks- en Gasfabrieken. Dat is goed nieuws voor het milieu en onze omgeving.’

Reageer op dit artikel