nieuws

Nieuwe productiefaciliteit voor robots in Europa

Manufacturing

Door de groei van de wereldwijde robotmarkt zal Yaskawa de productiecapaciteit uitbreiden en, naast de bestaande productiefaciliteiten in Japan en China, een nieuwe robotfabriek openen. Het concern heeft ervoor gekozen, deze derde productiefaciliteit te openen in Europa door een toenemende vraag in de EMEA-regio.

Nieuwe productiefaciliteit voor robots in Europa

De nieuwe fabriek zal in Slovenië worden gebouwd. De onderhandelingen over de specifieke site zijn ver gevorderd en zullen binnenkort worden afgerond. Yaskawa Europa is van plan om de productie in Europa te starten en de eerste robots op de markt te brengen tegen het einde van 2018.
Bruno Schnekenburger, Divisie President Robotics Europe: ‘Met deze investering kan de nabijheid van klanten in de regio verder worden ontwikkeld. Ons doel is om supply chains en levertijden te verkorten om sneller te reageren op regionale eisen van de markt en de eisen van de klant.’

Reageer op dit artikel