nieuws

Tweede papiermachine Parenco operationeel

Manufacturing

De PM2 van Parenco te Renkum is na 13 maanden en een investering van 100 miljoen euro, weer operationeel. De ombouw van de PM2 was een belangrijke stap in het investeringsprogramma dat bijna vier jaar geleden van start ging na de overname van Parenco door H2 Equity Partners.

Tweede papiermachine Parenco operationeel
(foto: Parenco)

De productie van de eerste jumborol markeerde een memorabel moment voor Parenco en machinebouwers Voith en Valmet. Voith was verantwoordelijk voor het grootste deel van het project: de conversie van de 8,40 meter brede PM, de bouw van de pulplijn en de bouw van de zetmeel installatie. Valmet heeft de volledig geautomatiseerde snijmachine gebouwd. De PM2 heeft een capaciteit van 385.000 ton per jaar en zal vooral leveren aan golfkartonproducenten in geheel Europa.

Reageer op dit artikel