nieuws

Unilever investeert in fabriek in Oss

Manufacturing

Unilever is voornemens te investeren in de Unox-fabriek in Oss. Er wordt 1 miljoen euro geïnvesteerd in opleiding en training van de medewerkers en 2,8 miljoen euro in het moderniseren van productielijnen en het automatiseren van logistieke processen.

Unilever investeert in fabriek in Oss
(foto: Unilever)

De inkomende en uitgaande logistieke stromen worden gedeeltelijk geautomatiseerd en er wordt gekeken naar de mogelijkheid van het uitbesteden van activiteiten. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in twee nieuwe productielijnen: de Frankfurter-lijn en de soeplijn. Hierdoor kan er met dunnere blikken geproduceerd worden, wat voor lagere kosten en een lagere milieubelasting zorgt. Door de automatiseringsslag en de bredere inzetbaarheid van de medewerkers zal het aantal vaste banen in Oss worden teruggebracht van de huidige 335 naar 292 gedurende de komende twee jaar.

Reageer op dit artikel