nieuws

Kantoor- en productielocaties Unilever Nederland draaien op windenergie

Manufacturing

Alle Nederlandse kantoor- en productielocaties van Unilever draaien vanaf 1 januari 2017 op windenergie. Daartoe sloten het levensmiddelenconcern en energiebedrijf Eneco, beide gedreven door een duurzame groeistrategie, vandaag een overeenkomst. Unilever neemt jaarlijks bijna 70 gigawattuur aan groene stroom af die is opgewekt door het windpark Eneco Luchterduinen in de Noordzee.

Kantoor- en productielocaties Unilever Nederland draaien op windenergie
(foto: Unilever)

De windenergie wordt onder meer geleverd aan de Rotterdamse locaties van Unilever (het Europese hoofdkantoor, het kantoor van Unilever Benelux, de margarine/pindakaasfabriek), de Unox-fabriek in Oss, de Ben & Jerry’s fabriek in Hellendoorn en het R&D centrum in Vlaardingen. De overeenkomst maakt deel uit van een bredere samenwerking tussen beide bedrijven om de duurzame ambities van Unilever te realiseren.
Conny Braams, General Manager van Unilever Benelux: ‘In 2030 willen wij wereldwijd klimaatpositief zijn, met andere woorden niet alleen volledig duurzame energie gebruiken maar ook energie leveren aan de community. De samenwerking met Eneco en het direct koppelen van onze energiebehoefte aan vijf windmolens van het windpark Luchterduinen, is een belangrijke volgende stap in het bereiken van deze ambitie.’

Verduurzaming
Naast de levering van windenergie onderzoeken beide bedrijven samen de mogelijkheden voor verdere verduurzaming op de Unilever-locaties. Bijvoorbeeld door het creëren van een ‘ZonneHub’, waarbij omwonenden zelf zonnestroom op kunnen wekken met zonnepanelen op een groot bedrijfsdak. Daarnaast kijken Eneco en Unilever naar slimme besturings- en besparingsmogelijkheden binnen de verschillende locaties.

Reageer op dit artikel