nieuws

Lagerwey crowdfund deel nieuwe productiefaciliteit

Manufacturing

Windturbinefabrikant Lagerwey is op duurzaaminvesteren.nl een crowdfundactie gestart voor de bouw van een nieuwe productiefaciliteit. Met de actie beoogt de windmolenbouwer initieel één miljoen euro op te halen. Via crowdfunding kunnen ook particulieren delen in de groei van de Nederlandse windturbinebouwer.

Lagerwey crowdfund deel nieuwe productiefaciliteit
(foto: Eric de Vries)

In oktober is Lagerwey in Barneveld al gestart met de bouw van de nieuwe productiehal. Deze moet maart 2017 gereed zijn voor de bouw van de nieuwste Lagerwey windturbine, de L136-4.5MW. De nieuwe productiefaciliteit biedt de ruimte om turbines (nacelle, gondel en generatoren) van in totaal 200 ton te maken en verdubbelt de productie naar vijftig windturbines per jaar. Mocht de groei deze aantallen overtreffen, dan is er ruimte om de faciliteit uit te breiden.
Het hoofdkantoor van Lagerwey blijft voorlopig gevestigd aan het Nijverheidsplein in Barneveld, op een kilometer afstand van de nieuwe productielocatie.

Reageer op dit artikel