nieuws

Schoppenfabriek Streuding viert 85-jarig bestaan

Manufacturing

Schoppenfabriek Streuding bestaat 85 jaar. Schoppenfabriek A. Streuding werd in 1931 opgericht door de Vlagtwedder dorpssmid Albert Streuding. Tot op dat moment werden er alleen geïmporteerde schoppen verkocht op de Nederlandse markt.

Schoppenfabriek Streuding viert 85-jarig bestaan
(foto: Streuding)

Hij besloot de fabricage van dit gereedschap ter hand te nemen en startte de Eerste Nederlandse Schoppenfabriek. Nogal altijd wordt de ambachtelijke productie voortgezet in Vlagtwedde.
In een tijd waarin de markt gedomineerd wordt door goedkope productie uit het verre oosten, heeft de Vlagtwedder schoppenfabriek ervoor gekozen om de ambachtelijke en milieuvriendelijke werkwijze in stand te houden. De fabriek is FSC gecertificeerd en gebruikt alleen lakken op waterbasis. De stelen worden uit duurzaam Essenhout gemaakt.
De bladen van de schoppen en spaden worden van gehard, koolstofhoudend staal gefabriceerd.

Tegenwoordig wordt de fabriek gerund door een kleindochter van de oprichter en haar man. Het is de enige fabriek in Nederland waar op ambachtelijke wijze schoppen, sneeuwruimers en batsen geproduceerd worden, naast een verscheidenheid aan andere werktuigen.

Reageer op dit artikel