nieuws

Start bouw nieuwe, duurzame machinefabriek Agrifac

Manufacturing

Machinefabrikant Agrifac, producent van landbouwmachines zoals veldspuiten is in Steenwijk gestart met de bouw van een nieuwe fabriek. De eerste steen werd gelegd door Guerric Ballu, CEO van Exel Industries, het moederbedrijf van Agrifac. Het gebouw moet over negen maanden klaar zijn.

Start bouw nieuwe, duurzame machinefabriek Agrifac
Impressie van de nieuwbouw. (foto: Agrifac)

De huidige groei van het bedrijf leidt tot de noodzaak een nieuwe fabriek en meer kantoorruimte te bouwen. De nieuwbouw zal voldoen aan het internationaal erkende keurmerk BREEAM, dat gebouwen beoordeelt op negen verschillende duurzaamheidscategorieën: management,  gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. Het is daarmee  een integraal duurzaamheidskeurmerk.

Volledig energieneutraal
Bij het ontwerp van de nieuwbouw is erop ingezet om volledig energieneutraal te worden en zoveel mogelijk  gebruik te maken van natuurlijke energiebronnen.  Bijv. door het plaatsen van 3000 m2 zonnepanelen.  Hiermee wil het bedrijf de hoogste score “uitmuntend”  gaan halen. CEO Peter Millenaar over de duurzaamheidsvisie: ‘Bij Agrifac zijn we continu bezig om onze producten te laten voldoen aan ons ‘4e’ concept, dat wil zeggen dat efficiency,  economie, ergonomie en ecologie leidend zijn in ons werk. Natuurlijk willen we dan ook dat onze behuizing  aan dezelfde voorwaarden voldoet. Dat geldt niet alleen  voor het kantoor, maar juist ook voor het productiedeel.’
De nieuwbouw zal vermoedelijk in juli 2017 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel