nieuws

800 extra banen VDL Nedcar dankzij nieuwe order BMW

Manufacturing

VDL Nedcar in het Limburgse Born heeft een nieuwe opdracht binnengehaald: de productie van de BMW X1. De SUV van BMW rolt vanaf augustus in Limburg van de band. De komst van de BMW X1 levert in de regio Limburg maar liefst 800 nieuwe banen op.

800 extra banen VDL Nedcar dankzij nieuwe order BMW
Productiehal VDL Nedcar (foto: VDL Nedcar)

Na de productiestart van de MINI 3-deurs midden 2014, de MINI Cabrio eind 2015 en de MINI Countryman eind 2016 zal vanaf augustus ook de SUV BMW X1 in opdracht van BMW Group worden gebouwd door VDL Nedcar in Born. Dat maakte de topman van het Duitse autoconcern BMW, Harald Krüger, bekend. De wereldwijde vraag naar de X1 is gegroeid waardoor er extra productiecapaciteit nodig is als aanvulling op de productie van de X1 in de BMW-fabriek in Regensburg. Daar rolt de X1 al sinds juli 2015 van de band. Door de overeenkomst met VDL Nedcar heeft BMW de flexibiliteit om de productie van de BMW X1 te verdelen tussen Regensburg en Born naar gelang de vraag.
De komst van de X1 zorgt voor extra werkgelegenheid. Naar verwachting zullen 800 extra banen worden gecreëerd, maar dit aantal kan nog groeien.

BMW X1 (foto: BMW Group)

BMW X1 (foto: BMW Group)

 

Reageer op dit artikel