nieuws

VDL Groep breekt door in Amerikaanse automobielindustrie

Manufacturing

VDL Groep gaat doorbreken in de Verenigde Staten. De orders die het internationale industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven in 2016 heeft binnengehaald in de Amerikaanse automobielindustrie gaan vanaf 2017 zijn beslag krijgen.

VDL Groep breekt door in Amerikaanse automobielindustrie
(foto: VDL)

VDL Groep gaat vanaf 2017 de geautomatiseerde productielijnen leveren voor de nieuwe fabrieken van BMW, Volvo Cars en nieuwe klanten in de Verenigde Staten die niet met naam mogen worden genoemd. Het productieautomatiseringsbedrijf van VDL Groep, VDL Steelweld met het hoofdkantoor in Breda, gaat voor deze autofabrikanten productieautomatisering leveren waarin meer dan 800 robots zijn verwerkt. Met het werk van VDL Steelweld in de VS in 2017 is een bedrag van meer dan 100 miljoen euro gemoeid.

Vestigingen
BMW en Volvo bouwen nieuwe autofabrieken in South Carolina. Om voet aan de grond te krijgen én te houden bij deze en andere autofabrikanten in Amerika dienen ook toeleveranciers zelf in de VS gevestigd te zijn. Daarom heeft VDL Steelweld in 2016 drie vestigingen in de VS geopend, in Fremont (Californië), Detroit (Michigan) en Spartanburg (South Carolina). VDL Steelweld verwacht dan ook snel te kunnen groeien in de VS.
“VDL Steelweld is in Europa al jaren een belangrijke leverancier van onder meer Ford, Volvo, BMW en Jaguar Landrover”, vertelt directeur Peter de Vos van VDL Steelweld. “Dat heeft zich vervolgens uitbetaald in vertrouwen van fabrikanten om ook te gaan leveren voor hun fabrieken in de VS. En die ervaring heeft er weer toe geleid dat wij ook voor Amerikaanse klanten in de Verenigde Staten aan de slag gaan.”

Wilt u de beste artikelen van PT Industrieel Management 2016  lezen? Vul uw gegevens hier in en u ontvangt per mail een gratis special ‘Het Beste van 2016’.

Reageer op dit artikel