nieuws

McCain investeert 175 miljoen euro in Belgische productielocatie

Manufacturing

Het Canadese McCain, producent van aardappelproducten, versterkt haar positie in België. Het bedrijf gaat 175 miljoen euro investeren in de fabriek in Leuze-en-Hainaut.

McCain investeert 175 miljoen euro in Belgische productielocatie
(foto: McCain)

Sinds dit jaar worden alle McCain-diepvriesfrieten voor de Belgische markt geproduceerd in de fabriek van Leuze-en-Hainaut in Henegouwen, op basis van aardappelen die in België geoogst werden. De vestiging is volgens McCain de grootste fabriek wereldwijd van aardappelspecialiteiten en zal in de toekomst het epicentrum blijven voor de verdere ontwikkeling van McCain in Europa, stelt Jean Bernou, CEO McCain Foods Continental Europe. De afgelopen jaren investeerde McCain al meer dan zeventig miljoen euro in de bouw van nieuwe productielijnen en infrastructuren om de aardappelen te ontvangen, selecteren en wassen.

 

 

Reageer op dit artikel