nieuws

Plannen voor nieuwe zonnepanelenfabriek regio Delfzijl

Manufacturing

Projectontwikkelaar Powerfield wil een zonnepanelenfabriek voor polykristallijne zonnepanelen gaan bouwen in de regio Delfzijl. Een van de mogelijke investeerders is de Chinese fabrikant Astronergy. In de te bouwen assemblagefabriek komen vijf productielijnen. Als het project definitief doorgaat, zullen naar verwachting begin 2019 de eerste zonnepanelen van de band rollen.

Plannen voor nieuwe zonnepanelenfabriek regio Delfzijl

De plannen voor de bouw van de fabriek bevinden zich nog in een pril stadium. Zowel vergunningen, subsidies, netwerkaansluitingen als gemeentelijk beleid moeten nog verder worden afgestemd. Met de bouw van de fabriek zou een investering van ongeveer vijftien miljoen euro zijn gemoeid. De zonnecellen zelf zullen komen van een buitenlandse partij, actief in de solarindustrie, terwijl de assemblage in de fabriek in Delfzijl zal plaatsvinden. Verwacht wordt dat de fabriek 170 banen zal opleveren.

Reageer op dit artikel