nieuws

Punch Powertrain bouwt productielocatie in Iran

Manufacturing

Punch Powertrain, onafhankelijke leverancier van complete, zuinige aandrijfsystemen, gaat 15 tot 20 miljoen euro investeren in een nieuwe productielocatie in Iran. Daar zullen continu variabele versnellingsbakkenversnellingsbakken worden geproduceerd voor voornamelijk de lokale markt.

Punch Powertrain bouwt productielocatie in Iran

Punch Powertrain, begonnen als dochter van DAF, met inmiddels een vestiging in Sint-Truiden (België) en Chian, kwam vorig jaar in handen van een Chinese groep. Het bedrijf levert aan verschillende Chinese automerken waaronder het merendeel van de Chinese OEM’s. Dankzij dit succes wordt het Chinese New Horizon aandeelhouder.

Punch Powertrain verwacht een enorme groei van de autosector in Iran en denkt dat automatische versnellingsbakken er steeds populairder worden. Het investeert daarom in een nieuwe assemblagefabriek bouwen in de provincie Zanjan, in het noordwesten van het land. De fabriek zal naar verwachting werk bieden aan honderd werknemers en moet volgend jaar operationeel zijn.

Reageer op dit artikel