nieuws

Hasselt krijgt assemblagefabriek zonnepanelen voor satellietdoeleinden

Manufacturing

Frans ruimtevaartbedrijf Thales Alenia Space kondigde aan te investeren in een nieuwe productiefaciliteit in Hasselt, België. In deze geautomatiseerde assemblagefabriek zullen zonnepanelen voor satellieten worden gebouwd. Het wordt voor het bedrijf de eerste locatie waar Industrie 4.0 grootschalig zal worden toegepast. De investering bedraagt ongeveer twintig miljoen euro.

Hasselt krijgt assemblagefabriek zonnepanelen voor satellietdoeleinden

Thales Alenia Space besloot voor de productie van fotovoltaïsche zonnepanelen nieuwe technieken te hanteren, zoals gerobotiseerde montage van panelen, ver doorgedreven datamanagement, ingebouwde traceerbaarheid, augmented reality, enzovoort. Mensen en machines zullen de werkplek delen.

Telecommunicatiesatellieten

De fotovoltaïsche cellen worden in de fabriek in Hasselt vervaardigd. Vervolgens zullen ze  op de site van het bedrijf in Cannes in Frankrijk worden geïntegreerd in solar arrays, een belangrijk onderdeel van de Spacebus-telecommunicatiesatellieten.

 

Reageer op dit artikel