nieuws

‘Tesla gaat auto’s bouwen in China’

Manufacturing

De maker van elektrische auto’s is dicht bij een overeenkomst met Shanghai om daar een fabriek te bouwen, meldden bronnen aan persbureau Bloomberg. De deal zou volgende week al gesloten kunnen worden.

‘Tesla gaat auto’s bouwen in China’
(foto: Tesla)

Tesla verkocht vorig jaar voor ruim 1 miljard dollar aan auto’s in China. Met een Chinese fabriek voorkomt Tesla dat het een extra belasting van 25 procent moet betalen waardoor zijn voertuigen duurder zijn dan die van lokale concurrenten.

Niet alleen in China

Overigens is Tesla niet alleen in China aan het uitbreiden. Het bedrijf wil drie enorme fabrieken bouwen waar zowel de batterijen voor de auto’s van Tesla als de thuisbatterijen worden gemaakt. Verschillende Nederlandse regio’s, waaronder de noordelijke provincies, Brabant en Limburg willen graag de plaats worden waar zo’n fabriek wordt gebouwd.

Reageer op dit artikel