nieuws

VDL produceert 23.000 nieuwe stadionstoelen voor PSV

Manufacturing

VDL Seating Systems, onderdeel van VDL Kunststoffen in Heeze, gaat voor PSV ongeveer 23.000 stadionstoelen vervangen. De nieuwe klapstoelen worden in het Philips Stadion geïnstalleerd door VDL Services in Hapert. De beugels en railsystemen voor de stoelen zijn afkomstig van VDL Lasindustrie in Eindhoven.

VDL produceert 23.000 nieuwe stadionstoelen voor PSV
De kunststofstoel van VDL Seating Systems die de 23.000 verouderde kuipstoelen in het Philips Stadion gaat vervangen. 

De uitvoering van de operatie zal gefaseerd gaan plaatsvinden. Het streven is om alle nieuwe stoelen na de winterstop van het voetbalseizoen 2017-2018 te hebben vervangen. Daarna kan PSV in het Philips Stadion weer beschikken over uniforme, eigentijds stadionmeubilair. Met de order is ruim twee miljoen euro gemoeid.

Vervanging verouderde kuipstoelen

VDL heeft in 2016 de oosttribune van het Philips Stadion voorzien van 3.200 nieuwe klapstoelen (zogeheten ‘railseats’) en de zuidtribune van 600 deels gestoffeerde stadionstoelen. De nieuwe 23.000 stoelen vervangen de verouderde kuipstoelen in de rest van het stadion. VDL produceert stadionstoelen in opdracht van The Box Seat. Daarnaast ondersteunt VDL Seating Systems deze in Eersel gevestigde leverancier van stadionstoelen met de verkoop van het meubilair.

Looppaden

Een voordeel van de nieuwe stoelen in het Philips Stadion is dat de zitting kan worden ingeklapt. Daardoor is de manoeuvreerruimte tussen de rijen met stoelen aanzienlijk groter.
VDL Seating Systems is sinds 2011 actief op de markt voor stadionstoelen. De activiteiten zijn begonnen met de levering van klap- en kuipstoelen aan respectievelijk FC Twente (5.400) en Vitesse (500). De grootste order dateert uit 2012. Toen ging het om 80.000 stadionstoelen voor het  stadion van Basra in Irak. In 2016 zijn in totaal ongeveer 60.000 stadionstoelen verkocht in binnen- en buitenland. Naar verwachting zal dat aantal dit jaar oplopen naar ongeveer 100.000.

Reageer op dit artikel