nieuws

Vrachtwagenfabrikant Scania sluit megadeal met defensie

Manufacturing

Vrachtwagenfabrikant Scania heeft de lang aangekondigde megaorder van defensie binnengesleept. De deal betekent ook goed nieuws voor de werkgelegenheid in Nederland.

Vrachtwagenfabrikant Scania sluit megadeal met defensie
Productielocatie van Scania in Zwolle. (foto: Carl-Erik Andersson)

Het ministerie van Defensie wil 2037 nieuwe zware en middelzware trucks bij Scania kopen. De eerste voertuigen moeten in het laatste kwartaal van volgend jaar worden geleverd. Welk bedrag met het contract is gemoeid, is niet bekendgemaakt. De vrachtwagens zouden in Nederland worden gebouwd. Veel van de huidige trucks van Defensie zijn van DAF.

Vrachtwagens containervervoer

De zware en middelzware vrachtvoertuigen (vijf, tien en vijftien ton) komen beschikbaar voor alle krijgsmachtdelen. De trucks zullen grotendeels dienstdoen als containerdragers voor vervoer van materieel en als commandopost of werkplaats. Een deel van de vrachtwagens wordt bepantserd om te kunnen opereren in oorlogsgebieden, liet de Telegraaf optekenen.

Scania Zwolle

Door de keuze voor Scania komt er een eind aan een langdurige samenwerking met het van oorsprong Nederlandse DAF, dat sinds 1930 duizenden vrachtwagens, trailers en aanhangwagens aan de krijgsmacht leverde. Ook de order voor Scania levert flinke werkgelegenheid op in Nederland. Alle tweeduizend trucks worden gebouwd in de Scania-fabriek in Zwolle.
Bron: Logistiek.nl

Reageer op dit artikel