nieuws

Succesvol industrieel gebruik opvolger Google Glass

Manufacturing

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft de Glass Enterprise Edition gepresenteerd, een verdere ontwikkeling van Google Glass. Deze nieuwe augmented reality bril is bedoeld voor industrieel gebruik. Vanuit het bedrijfsleven komen alvast de eerste positieve bevindingen.

Succesvol industrieel gebruik opvolger Google Glass

De bril heeft een upgrade gekregen op diverse vlakken: zo bevat hij een camera met acht in plaats van vijf megapixel en een rood lampje voor video-opnames. Hij is daarnaast voorzien van een betere batterij, een snellere wifiverbinding en een snellere processor terwijl de elektronica van de nieuwe bril in een modulair opzetstuk is verwerkt. Hierdoor kan deze zogeheten Glass Pod op elk willekeurig frame worden gemonteerd, zoals bijvoorbeeld op een veiligheidsbril.

Kortere doorlooptijd en minder fouten

De nieuwe bril is inmiddels in gebruik genomen in de productielocaties van onder meer DHL, General Electric, Boeing en Volkswagen.
Medewerkers van General Electric hebben te kennen gegeven dat ze dankzij de nieuwe bril minder fouten maken bij het assembleren van motoren. Bij DHL krijgen medewerkers via de bril in real time visuele instructies over de plaatsing van producten op karretjes en bij het Amerikaanse agrarisch bedrijf Agco zou de productietijd van de machines met ongeveer 25 procent zijn verkort dankzij de bril. Werknemers hoeven niet langer naar handleidingen te zoeken en checklists kunnen via de bril worden opgeroepen.
Het prijskaartje dat aan de bril hangt? Ongeveer 1400 Amerikaanse dollar.

Reageer op dit artikel