nieuws

Sterke zomerstart voor industriële metaalprijzen

Manufacturing

Er is een sterke zomerstart voor industriële metaalprijzen. De prijzen van zowel koper, nikkel als zink hebben sinds eind juli een vlucht genomen. Dat blijkt uit de Industriële Metalen Update van AbnAmro.

Sterke zomerstart voor industriële metaalprijzen

De reden voor de prijsstijging is logisch, aangezien de aanvoer van koper- en zinkertsen vanuit mijnen stroef verloopt door stakingen, natuurgeweld en aflopende mijnrechten. Wat betreft de nikkelmarkt is er veel onzekerheid over het exportbeleid van Indonesië, een van de grootste exporteurs van nikkelertsen. Ook andere economische trends die de metaalprijzen naar een hoger niveau duwen, zijn aan te wijzen, stelt AbnAmro. China liet goede economische cijfers zien, de dollar zwakte af en de vraag vanuit de sectoren bouw, automotive en industriële verwerking, groeit.

Het volledige rapport is hier te downloaden.

Reageer op dit artikel