nieuws

ABB en Northvolt bouwen grootste Europese accufabriek

Manufacturing

Het Zwitserse technologiebedrijf ABB en het Zweedse Northvolt slaan de handen ineen en starten samen aan een ambitieus project om de grootste accufabriek in Europa op te zetten.

ABB en Northvolt bouwen grootste Europese accufabriek

Northvolt gaat in Europa de grootste en meest geavanceerde lithium-ion batterijfabriek in Zweden bouwen. Het krijgt daarbij ondersteuning van ABB’s industriële automatiseringskunde, die de robotica, machine- en fabrieksautomatisering, elektrificatie en dergelijke integreert in één algemene oplossing. De fabriek zal hoge kwaliteit en klantgerichte batterijoplossingen leveren aan Europese klanten in de automobiel- en sleutelindustrieën. Naar verwachting heeft de fabriek een demonstratielijn klaar in 2019 en zal volledig operationeel zijn in 2020.

Meer informatie bij ABB

Reageer op dit artikel