nieuws

AkzoNobel opent geavanceerde en duurzame verffabriek

Manufacturing

AkzoNobel heeft in Ashington, Verenigd Koninkrijk een geavanceerde en duurzame verffabriek geopend. De hightech fabriek heeft meer dan 100 miljoen euro gekost en is de grootste investering ooit voor AkzoNobels Decorative Paints-organisatie.

AkzoNobel opent geavanceerde en duurzame verffabriek

De nieuwe fabriek heeft de capaciteit om de huidige productieniveaus van AkzoNobel in het VK te verdubbelen tot 200 miljoen liter per jaar. Dit is ongeveer genoeg verf om elke woonkamer, badkamer en keuken in het VK van kleur te voorzien. Met een oppervlakte van 100.000 m2 heeft de fabriek ook de ruimte om verder te groeien en toekomstige groeiplannen te ondersteunen.

50% lagere CO2-voetafdruk en gebouwd voor de toekomst

Het productieproces is water-, afval en energiebesparend en maakt gebruik van diverse hernieuwbare energiebronnen, waaronder biomassa en zonnecellen. Naar schatting is de CO2-voetafdruk per liter verf die geproduceerd wordt hierdoor 50 procent lager in vergelijking met de productiefaciliteiten die de fabriek vervangt.

Geïntegreerd computersysteem

Alle productieprocessen in de fabriek worden aangestuurd door een geïntegreerd computersysteem. Dit betekent dat elke activiteit – van het bestellen van grondstoffen tot de verzending van de verven – gestart kan worden zonder de tussenkomst van een operator. Dit betekent dat het productiesysteem zeer flexibel is en de fabriek verf kan produceren uit het hele AkzoNobel-assortiment.

Reageer op dit artikel