nieuws

Nieuwe fabriek bouwt vrachtwagens op waterstof

Manufacturing

De Nederlandse Beukers Groep gaat via zijn dochter E-Trucks Europe in het Belgische Lommel een fabriek bouwen voor de productie van vrachtwagens op waterstof. De fabriek zal op termijn vijftig waterstoftrucks per jaar produceren. De investering bedraagt ongeveer 4 miljoen euro. Dat stelt Het Belang van Limburg.

Nieuwe fabriek bouwt vrachtwagens op waterstof

André Beukers, topman van het gelijknamige bedrijf dat vooral bekend is als allround schadeherstelbedrijf, zag al in 2010 een toekomst voor de productie van elektrische vrachtwagens. Enkele jaren later startte het dochterbedrijf E-Trucks Europe in Lommel met de kleinschalige productie van vrachtwagens op waterstof.

Forse groei

Volgens het bedrijf zijn het die waterstoftrucks die nu voor forse groei zorgen, hoewel het bedrijf ook in de toekomst gewone elektrische trucks blijft produceren. De voorbije jaren was de productie bij E-Trucks Europe in Lommel beperkt tot een tiental exemplaren. De komende jaren zal naar verwachting de productie groeien tot 50 voertuigen per jaar aan een tempo van één voertuig per week. De productielocatie van de Beukers Groep die nu in gebruik is, wordt dan te klein, en dus bouwt E-Trucks Europe een nieuwe fabriek in Lommel.
Meer informatie: Het Belang van Limburg

Reageer op dit artikel