nieuws

Scelta bouwt nieuwe fabriek in Venlo

Manufacturing

Scelta Essenza onderdeel van Scelta Mushrooms, opent volgend jaar een nieuwe fabriek op het Fresh Park in Venlo. De huidige fabriek, gevestigd in Broekhuizen zal haar deuren sluiten.

Scelta bouwt nieuwe fabriek in Venlo

Een belangrijke reden voor de nieuwbouw is de toenemende vraag naar champignons die op een innovatieve en volgens een unieke methode worden geconserveerd in eigen vocht. Het bedrijf breidt de productiecapaciteit uit van 100.000 kilogram naar 500.000 kilogram champignons per week.
Naar verwachting zullen er twintig extra arbeidsplaatsen nodig zijn, wat het totaal brengt op vijftig.

Netwerken foodbedrijven

“Op Fresh Park Venlo profiteren we niet alleen van de uitstekende infrastructuur en van de ligging op een steenworp afstand van 30 miljoen potentiële klanten. Ook de connecties met Rotterdam en Antwerpen voor in- en export, en niet te vergeten de kennis, kunde en netwerken van de andere fresh- & foodbedrijven op Fresh Park Venlo, zeg maar onze nieuwe buren, zijn voor ons van groot belang”, geeft directeur Jan Klerken van Scelta Essenza uitleg over locatiekeuze.

De nieuwe fabriek zal in maart 2018 in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel