nieuws

Fabriek voor modulaire windmolenmasten naar Eemshaven

Manufacturing

In de Eemshaven komt een fabriek te staan die bouwpakketten voor stalen windmolenmasten produceert: Modular Steel Towers (MST). Met de bouwpakketten kan een volledige mast van een windmolen worden gemonteerd tot op elke hoogte. Zowel de kostprijs als bouwtijd van een windmolen komen hierdoor lager te liggen.

Fabriek voor modulaire windmolenmasten naar Eemshaven

Het concept van het bouwpakket is ontwikkeld door windmolenfabrikant Lagerwey uit Barneveld. MST Eemshaven gaat de bouwpakketten produceren. Hiermee is voor MST Eemshaven een stevige basis gelegd om voor de lange termijn, ook voor andere windmolenfabrikanten, masten te produceren. Naar verwachting start de productie begin juli 2018.

Duurzaam

MST Eemshaven gaat duurzaam produceren, door onder meer gebruik te maken van zonnecollectoren. Verder is de uitstoot van CO2, bij het bouwen van windmolenmasten via het bouwpakket, lager. Een ander voordeel van de bouwpakketten is dat ze makkelijker, via normale vrachtwagens, kunnen worden vervoerd.

Subsidie

De komst van het bedrijf wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van drie miljoen euro vanuit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG) en levert veertien nieuwe banen op.
Meer informatie bij Provincie Groningen

Reageer op dit artikel