nieuws

Nieuwe lakstraat DAF België realiseert vijftig procent emissiereductie

Manufacturing

Een volledig nieuwe cabinelakstraat van DAF Trucks in Westerlo is geopend. De nieuwe lakstraat vertegenwoordigt een investering van 100 miljoen euro en zet nieuwe normen op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en milieuvriendelijkheid.

Nieuwe lakstraat DAF België realiseert vijftig procent emissiereductie

De nieuwe lakstraat is 144 meter lang, 58 meter breed en 26 meter hoog en is in staat om 3.000 verschillende kleuren te spuiten waaruit klanten kunnen kiezen. De capaciteit van de nieuwe fabriek bedraagt 300 cabines per dag ofwel 70.000 per jaar. Dat betekent een groei van 50% ten opzichte van de huidige lakstraat. De toename in capaciteit zal het voor DAF mogelijk maken in de toekomst verder te groeien in Europa en in de rest van de wereld.

Emissiereductie van vijftig procent

De nieuwe cabinelakstraat behoort tot de meest moderne in de wereld. De ‘spuitbellen’ van de lakrobots draaien met een snelheid tot 50.000 t/min. om de allerhoogste kwaliteit te leveren tegen een zo laag mogelijk verbruik van lak. Daarnaast is aandacht voor het milieu een zeer belangrijk aandachtspunt geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe cabinelakstraat. Door de geavanceerde laksystemen is een emissiereductie van vijftig procent gerealiseerd.

Warmteterugwinning

Tal van innovatieve oplossingen wordt toegepast, waaronder een speciale methode om de onvermijdelijke ‘overspray’ tijdens het spuiten van de cabines te verminderen en op te vangen. Ook worden nieuwe technologieën gebruikt om de lucht te reinigen die de spuitcabines verlaat. De warmte die hierbij vrijkomt, wordt teruggewonnen en hergebruikt voor het opwarmen van de baden in de voorbehandeling.

Meer lezen over Daf?

“DAF Trucks participeert in tweejarige proef met gekoppeld rijden”

“50 jaar DAF-productie België”

“Ban op heftrucks voor meer veiligheid en betere logistiek”

Reageer op dit artikel