nieuws

Gratis het Beste uit PT Industrieel Management 2017

Manufacturing

De redactie van PT Industrieel Management heeft de beste artikelen van 2017 voor u gebundeld.

Gratis het Beste uit PT Industrieel Management 2017

Download gratis een bundeling van de 5 meest gelezen en best gewaardeerde artikelen van 2017, met daarin opgenomen:

3D-printen wordt steeds volwassener

Additive manufacturing wordt steeds volwassener. De technologie schuift op van prototyping en tooling naar productie van functionele eindproducten. Hoe je erachter komt wat de toegevoegde waarde is van 3D-printen? Het advies van 3D-specialist Rein van der Mast: koop een consumentenprinter, experimenteer methodisch en klop aan bij een serviceprovider.

Tocardo wint stroom uit het getij

Tocardo Tidal Power wint met turbines elektriciteit uit waterstroming. Het bedrijf is één van de koplopers in deze nichemarkt binnen de hernieuwbare energie. Dat heeft voor- en nadelen. Concurrentie van soortgelijke producten is er weinig, het bedrijf moet zijn markt zelf ontwikkelen. CTO Pieter de Haas: ‘Daarbij hebben we ondervonden dat ‘soft skills’ nog belangrijker zijn dan technologie.’

Portret: Hoe in 3 jaar tijd naar ingebruikname eerste stroomopwekkende ramen

De eerste stroomopwekkende ramen van Physee zijn een feit. Het nieuwe kantoor van Rabobank Eindhoven is op verschillende locaties voorzien van PowerWindows. De pilot stelt het bedrijf in staat om haar technologie verder te optimaliseren. CEO Grapperhaus: ‘In drie jaar tijd hebben we veel geleerd en gerealiseerd. Zo brachten gesprekken met klanten ons nieuwe inzichten en een product dat nog beter bij ons doel past: een product dat de omgeving waarin het wordt geïmplementeerd energiezuiniger maakt.’

Cobot aan vooravond brede toepassing

Er is een toenemende vraag naar co-robotica: robots die zonder extra veiligheidsmaatregelen met mensen samenwerken. Bedrijven zetten steeds vaker pilots op om na te gaan waar de toegevoegde waarde zit ten opzichte van manuele taken of traditionele robotica. De verwachtingen zijn hoog, steeds meer taken gaan van mens naar machine.

Met dezelfde middelen 20% meer productie

Op elkaar afgestemde productieschakels zijn niet afdoende voor productie in een One Piece Flow. De toelevering moet daar naadloos op aansluiten. Daarom krijgen de operators van Koni onderdelen en gereedschappen nu just-in-time via rollenbanen gepresenteerd. Tegelijk verschijnen de juiste werkinstructies op hun beeldschermen. Op die manier lukte het om met dezelfde middelen twintig procent meer schokdempers te maken.

Download hier de gratis digitale uitgave met de 5 beste artikelen uit PT Industrieel Management.

HET TEAM VAN PT INDUSTRIEEL MANAGEMENT WENST U EEN HEEL GOED EN GEZOND 2018!

Reageer op dit artikel