nieuws

Nieuw hoofdstuk voor de Zwolse Scaniafabriek

Manufacturing

Bij Scania Production Zwolle is de allereerste New Generation Scania van de Polluxlijn gerold. Dit voertuig is de start van een nieuw hoofdstuk van de Zwolse Scaniafabriek. Slechts enkele dagen daarvoor rolde van diezelfde lijn nog het huidige model. Wanneer de volledige ombouwoperatie zal zijn afgerond heeft Zwolle – de grootste Scania assemblagefabriek ter wereld – een capaciteit van meer dan 200 chassis per dag.

Nieuw hoofdstuk voor de Zwolse Scaniafabriek

Binnen de fabriek van Scania Production Zwolle is de Pollux assemblagelijn nu geschikt om het nieuwe truckmodel te produceren. De Polluxlijn is binnen de fabriek de laagvolumelijn. Op de Castorlijn, de hoogvolumelijn, worden nog de PGR chassis van het huidige model gebouwd. Deze zal gedurende de eerste helft van 2018 overschakelen naar het nieuwe model.

Toekomstplannen

Scania Production Zwolle investeert op dit ogenblik niet alleen in een nieuwe productielijn. De klantspecifieke aanpassingen aan de chassis vinden plaats in de Fit For Use (FFU) locatie. Deze wordt nu grondig aangepakt.
Daarnaast worden ook alvast de mogelijkheden van predictive maintenance door middel van datamanagement onderzocht.

Meer over de aanpak van de ombouwoperatie en de toekomstplannen van Scania is te lezen in het artikel:
‘Meer output met hetzelfde aantal werknemers’

Reageer op dit artikel