nieuws

VDL Bus Venlo gaat nieuwe politieauto’s ombouwen

Manufacturing

VDL Bus Venlo, onderdeel van VDL Bus & Coach, gaat in opdracht van Mercedes-Benz de nieuwe surveillancewagens van de politie ombouwen. Onderdeel van de overeenkomst is de levering van 1.250 omgebouwde voertuigen van het type Mercedes B-klasse. Deze auto’s gaan vanaf 2018 de huidige surveillancewagens van de politie, de Volkswagen Touran, vervangen.

VDL Bus Venlo gaat nieuwe politieauto’s ombouwen

VDL Bus Venlo gaat de komende vier jaar in eerste instantie 875 voertuigen voor Mercedes-Benz ombouwen tot volwaardige politieauto’s. Voor de resterende 375 voertuigen, die door een ander bedrijf worden omgebouwd, gaat VDL Bus Venlo diverse componenten leveren. Bedragen die met de order gemoeid zijn, worden niet bekendgemaakt. De nieuwe wagens die VDL Bus Venlo gaat  ombouwen, worden onder meer voorzien van licht- en geluidsapparatuur, bestickering en hoogwaardige communicatie- en navigatieapparatuur en de achterbak wordt ingericht zodat die plaats biedt aan de dagelijkse uitrusting van de politie.

Werkstroom

Later kan het aantal door VDL Bus Venlo om te bouwen voertuigen van Mercedes-Benz worden uitgebreid, waardoor een continue werkstroom kan ontstaan met een maximale looptijd van zeven jaar. De bedoeling is dat eind februari 2018 het eerste omgebouwde voertuig via Mercedes-Benz aan de nationale politie zal worden uitgeleverd.

Ervaring

Het ombouwen van politievoertuigen is niet nieuw voor VDL Bus Venlo. Dit VDL-bedrijf met 80 medewerkers heeft veelvuldig in opdracht van de politie op maat gemaakte voertuigen geleverd. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de ombouw van de eerste van in totaal 256 ME-bussen. Sinds februari 2017 worden deze voertuigen uitgeleverd. Om het ombouwproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is voor deze grootste ombouworder van voertuigen in de VDL-geschiedenis voor de eerste keer gewerkt in lijnproductie. Als basisvoertuig voor de ME-bus wordt de Mercedes-Benz Sprinter gebruikt.

Reageer op dit artikel