nieuws

Circulaire isolatiefabriek officieel geopend door koning Willem Alexander

Manufacturing

Op 23 januari opende Koning Willem Alexander officieel de circulaire isolatiefabriek van EverUse. De fabriek in Sneek maakt circulaire isolatieproducten van oudpapiersnippers en neemt de materialen aan het eind van de levensduur weer terug. In elk mat zit daarom een chip met informatie over de maker. Het bedrijf maakt zich hard voor een afvalloze maatschappij en de wording van de circulaire economie met uitsluitend hoogwaardige producten. Daarom heeft het bedrijf vijf jaar geïnvesteerd en ontwikkeld om een circulaire isolatiemat op de markt te brengen.

Circulaire isolatiefabriek officieel geopend door koning Willem Alexander
Van links naar rechts: Piet de Vries (EverUse), Marc van der Heijden (Directeur EverUse), Martijn Vinke (Directeur EverUse) en Frank Jong.

EverUse maakt haar producten in Nederland wat zorgt voor een lagere CO2-footprint en minder transport. Het bedrijf ziet daarnaast lokale productie als een essentieel onderdeel van de circulaire economie en wil Nederland sterker en innovatiever maken, juist door de maakindustrie hier te houden. Op dit moment biedt de eerste fabriek, waaraan vijf jaar is ontwikkeld, werkgelegenheid aan 15 mensen. Door innovatieve oplossing te creëren kan het bedrijf de concurrentie aan met het buitenland.

Reageer op dit artikel