nieuws

Eerste nieuwe ovens in bedrijf bij Aldel

Manufacturing

Aluminiumsmelter Aldel heeft vijf nieuwe elektrolyse-ovens in bedrijf genomen. Deze ovens vormen het begin van een investeringsprogramma van in totaal 30 miljoen euro dat dit jaar wordt uitgevoerd. In totaal zullen hiervoor 230 nieuwe ovens worden gebouwd.

Eerste nieuwe ovens in bedrijf bij Aldel

De nieuwe ovens maken deel uit van een uitgebreid investeringsprogramma  van de nieuwe eigenaar York Capitals.
Als gevolg van de investeringen zoekt Aldel ruim 80 nieuwe medewerkers, met name voor productie en technische functies. Daarnaast wordt ook versterking gezocht voor commerciële en IT-functies.

Klesch Aluminium Delfzijl, het voormalige Aldel, werd in november overgenomen door York Capital. Het bedrijf werd eind augustus failliet verklaard aangezien het in de problemen kwam omdat investeringen, in onder meer de ovens, uitbleven. De nieuwe eigenaar gaat daar dus wel fors in investeren.

Reageer op dit artikel