nieuws

Itho Daalderop neemt nieuwe warmtepomplijn in gebruik

Manufacturing

Itho Daalderop, ontwikkelaar en fabrikant van verwarming, tapwater, ventilatie en regeltechnische oplossingen heeft een nieuwe assemblagelijn voor warmtepompen in gebruik genomen. De nieuwe lijn is bedoeld om de capaciteit van de productie te vergroten en het productieproces effectiever en efficiënter te maken.

Itho Daalderop neemt nieuwe warmtepomplijn in gebruik

De nieuwe assemblagelijn is geschikt om minimaal 5.000 pompen per jaar te produceren en zal in de toekomst ook veel gebruikt worden om het productieproces aan klanten te demonstreren. De lijn wordt automatisch aangedreven en bestaat uit twee gedeeltes. Bij het eerste gedeelte worden alle componenten voornamelijk handmatig geassembleerd en gesoldeerd. Het tweede gedeelte bestaat uit lektesten, vacumeren, vullen met koudemiddel, assemblage van het leiding- en elektrisch systeem, testen en inpakken.

WPU4G en WPU5G

Er worden er twee typen warmtepompen geproduceerd: lucht/water warmtepompen en water/water warmtepompen (WPU). De nieuwe lijn is ontwikkeld voor de water/water warmtepomp en geschikt voor de WPU’s van zowel de vierde (WPU4G) als de toekomstige vijfde generatie (WPU5G).
De WPU4G met kleinere vermogens (3,5kW, 4,5kW en 5,5kW) wordt in 2018 vervangen door de WPU5G. Deze vijfde generatie water/water warmtepomp is de energiezuinigste in de markt en onderscheidt zich met zuiver water zonder glycol als bron, een 2-in-1 condensorprincipe, standaard een gelijkstroompomp en een uiterst geïsoleerd voorraadvat dat samen met de warmtepomp in een compacte kast wordt toegepast. Vergeleken met conventionele water/water warmtepompen zijn de rendementen op ruimteverwarming 12% en op tapwaterbereiding 25% hoger.

Reageer op dit artikel