nieuws

Meer procesoptimalisatie dankzij uitbreiding productielocatie Tobroco

Manufacturing

Tobroco-Giant breidt haar productielocatie uit. De fabrikant van knikladers, verreikers en skidsteers uit Oisterwijk verwacht dat de vraag in de komende jaren zal blijven toenemen.

Meer procesoptimalisatie dankzij uitbreiding productielocatie Tobroco

De uitbreiding van de productie op de huidige locatie gaat op diverse manieren plaatsvinden. Het vloeroppervlak wordt in totaal met 8.000 m2 vergroot en blijft verdeeld over twee verdiepingen om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte. De productielijnen worden lean aangestuurd en ook zal papierloos produceren worden doorgevoerd. Daarnaast zal er meer voorassemblage plaatsvinden en wordt dit gecentraliseerd waardoor de doorlooptijd wordt verbeterd.

Automatisering

Eveneens is er aandacht voor automatisering. Dit zal samen met toeleveranciers verder worden uitgebalanceerd. Er komen nieuwe lasrobots, buigbanken en freesmachines die eveneens zullen bijdragen aan het verhogen van de productie.

Nieuw automatiseringssysteem

Voor de opslag van onderdelen voor productie en service wordt er een nieuw magazijn gerealiseerd. De aanvoer verloopt via nieuwe loading docks die ervoor zorgen dat gereed product en onderdelen elkaar niet kruisen. Met behulp van rollenbanen gaan de inkomende goederen naar een tijdelijke opslag waar diverse (kwaliteit)controles plaatsvinden. Een deel van de goederen gaat rechtstreeks naar de productie en een deel wordt opgeslagen in het magazijn. Just-in-time delivery met behoud van kwaliteit staat hier centraal. Om zeker te zijn van een efficiënte aanvoer van onderdelen is al geïnvesteerd in een nieuw automatiseringssysteem. Dit computersysteem stuurt het gehele logistieke proces aan en zorgt ervoor dat de juiste aantallen worden verzameld in het magazijn. Elektrische trekkers zullen dagelijks diverse rondes maken en zorgen ervoor dat alles op de juiste plaats terechtkomt.

Reageer op dit artikel