nieuws

Yaskawa Benelux verhuist naar de Brainport Industries Campus

Manufacturing

Yaskawa Benelux zal vanaf 1 december 2018 verhuizen naar de Brainport Industries Campus (BIC). Het bedrijf maakt onderdeel uit van Yaskawa Electric Corporation, producent van servo drives, frequentieregelingen, industriële robots en besturingstechniek.

Yaskawa Benelux verhuist naar de Brainport Industries Campus
(foto: Yaskawa)

Het bedrijf met dertig medewerkers gaat 1.000 vierkante meter huren in het Atrium.  “De overstap naar BIC is voor ons een mes dat aan drie kanten snijdt”, zegt Eddie Mennen, managing director van Yaskawa Benelux. “Qua afnemers richten we ons voor een belangrijk deel op de maakindustrie. Daarnaast kunnen we onze eigen innovatie op het gebied van robotica versnellen doordat we actiever in het innovatieprogramma van Brainport Industries gaan participeren. We draaien al mee in het ‘Flexible Manufacturing-Fieldlab’, maar zijn ook geïnteresseerd om aan ‘Advanced Manufacturing Logistics’ mee te doen. Dat laatste gaat onder andere over mobiele robots; een spannend thema dat haarfijn bij onze kerncompetenties aansluit en ongetwijfeld tot new business-kansen gaat leiden.”

Samenwerking met het onderwijs

Mennen ziet ook goede kansen om de samenwerking met het onderwijs verder invulling te geven. “Met het Summa College en met name Teclab, die zich er gaan vestigen, werken we al samen en willen we graag meer zaken oppakken. Maar ook als straks hbo- en universitaire opleidingen bij BIC aanhaken, zien we prima mogelijkheden voor samenwerking. Dat vind ik het mooie van BIC. Het wordt echt een visitekaartje voor de technologie; ook om de instroom van nieuw technisch talent te bevorderen. We kunnen laten zien dat werken in de techniek niet betekent dat je de hele dag onder de smeermiddelen en olie zit; en ook niet dat er alleen maar supernerds werken. De technologie is gewoon een hele gave omgeving om in te werken. BIC toont dat bij uitstek.”

Meer informatie bij Brainport Industries Campus

Reageer op dit artikel