nieuws

BYD levert nu ook volledig elektrische bussen in Portugal

Manufacturing

BYD betreedt een nieuwe markt met haar volledig elektrische bussen. In het zuiden van Europa gaat na Spanje nu ook Portugal gebruikmaken van de beproefde, volledig elektrische bussen van het Chinese merk.

BYD levert nu ook volledig elektrische bussen in Portugal
(foto: BYD)

Het openbaarvervoersbedrijf SMTUC actief in de gemeente Coimbra in Portugal, heeft een bestelling geplaatst voor acht volledig elektrische 12-meter bussen van BYD. Coimbra is een stad ten noorden van de Portugese hoofdstad Lissabon. Het is de eerste bestelling voor BYD’s volledig elektrische bussen in Portugal, nadat SMTUC vorig jaar al  uitgebreide tests deed met de elektrische BYD-bussen. Met deze bestelling breidt BYD haar aanwezigheid in Europa uit naar tien landen.

De bussen die in Portugal zullen worden geleverd, zullen op diverse routes in het stadscentrum van Coimbra worden ingezet. De oplevering staat gepland voor begin 2019.

 

Reageer op dit artikel