nieuws

Aandrijfsystemenproducent Dana investeert in Belgische fabriek

Manufacturing

Dana Incorporated investeert in zijn Belgische fabriek in Brugge, waar aandrijfsystemen zoals assen en transmissies worden ontwikkeld en geproduceerd voor zware industriële voertuigen voor mijn- en bosbouw, havens en de constructiesector. Twee nieuwe machines moeten de productie efficiënter maken. Het gaat om een investering van 1,5 miljoen euro. Tegelijkertijd zullen 25 nieuwe werkplekken worden gecreëerd.

Aandrijfsystemenproducent Dana investeert in Belgische fabriek
(foto: Dana)

In de Brugse fabriek werken nu 550 mensen. De R&D-afdeling van de Belgische tak werkt niet alleen voor de eigen vestiging, maar ook voor zusterbedrijven in de groep aan de ontwikkeling van nieuwe aandrijfsystemen voor elektrische voertuigen. Sinds begin vorig jaar voelt Job Braakman, managing director van Dana Belgium, dat de economie weer aantrekt: “Er is een duidelijk herstel van de markt. Het orderboek raakt vlot gevuld. In 2017 boekten we een omzet van 145 miljoen, 40 procent meer dan begroot. Voor dit jaar verwachten we een verdere groei tot 170 miljoen euro omzet. De fabriek draait dus op volle toeren en we krijgen de steun van het moederbedrijf om onze activiteiten verder te ontwikkelen.” Dit jaar investeert Dana in twee nieuwe machines voor de productie van transmissieassen. De investering in de nieuwe machines maakt deel uit van een breder investeringspakket.

Reageer op dit artikel