nieuws

Volkswagen stoomt meerdere fabrieken klaar voor productie elektrische voertuigen

Manufacturing

Het Duitse autoconcern Volkswagen gaat meer fabrieken gereedmaken voor de productie van elektrisch aangedreven voertuigen.

Volkswagen stoomt meerdere fabrieken klaar voor productie elektrische voertuigen
(foto: Volkswagen)

Momenteel worden in drie fabrieken (Dresden, Zwickau en Wolfsburg) elektrisch aangedreven voertuigen geproduceerd. De komende twee jaar zullen negen andere locaties gereed worden gemaakt voor de productie van elektrische auto’s. Eind 2022 wil Volkswagen wereldwijd in zestien fabrieken elektrisch aangedreven auto’s kunnen produceren.

3 miljoen elektrische voertuigen

Het concern maakt hiermee duidelijk dat het vol inzet op elektrisch rijden. Het bedrijf investeert miljarden in deze technologie verwacht ook te kunnen profiteren van de bundeling van krachten met batterijproducenten in China en Europa. De autoreus wil in 2025 tot drie miljoen elektrische voertuigen per jaar maken verdeeld over tientallen geëlektrificeerde modellen.

Autonome voertuigen

Volkswagen investeert ook in autonome voertuigen. Op de Autoshow van Genève werd de nieuwste versie van de Sedric voorgesteld. De Self DRIving Car is een ideeënplatform voor duurzame, veilige en praktische mobiliteit voor een grote doelgroep en schetst daarmee een realistisch beeld voor de zelfrijdende toekomst.

Autonome autobus

De eerste Sedric werd in 2017 gepresenteerd en fungeert sindsdien als platform voor volledig autonoom rijden. In een jaar tijd zijn er grote stappen gemaakt bij zowel de ontwikkeling van het Self-Driving System als van de systemen voor het herkennen van de omgeving en het analyseren van verkeersgegevens. De schoolbus-uitvoering van de nieuwste Sedric is bedoeld voor de jongste generatie. De optionele OneButton bediening maakt het mogelijk om de schoolbus met vier zitplaatsen op te roepen, om vervolgens eenvoudig van deur tot deur te reizen. De voorruit is een groot OLED-scherm voor entertainment dat op elke doelgroep kan worden afgestemd.

Reageer op dit artikel