nieuws

Daf Trucks minimaliseert doorlooptijd dankzij 3D Truck Configurator

Manufacturing

DAF Trucks heeft een configurator geïntroduceerd om de ideale truck online te kunnen samenstellen. Alle beschikbare asconfiguraties en cabinevarianten en alle mogelijke fabrieksopties worden in 3D getoond. Omdat de geconfigureerde truck direct kan worden gedeeld met de dealer én de opbouwer, kan de doorlooptijd worden geminimaliseerd voor maximale efficiency.

Daf Trucks minimaliseert doorlooptijd dankzij 3D Truck Configurator
Foto: Daf

De gegevens die de 3D DAF Truck Configurator gebruikt, worden rechtstreeks en online opgehaald uit de originele bronbestanden van DAF. Dit betekent dat ze 100% nauwkeurig zijn.

Alle varianten en opties beschikbaar
De configurator maakt het mogelijk om online de meest optimale truck voor elke specifieke toepassing samen te stellen. Twee-, drie- of vierassers, enkele of dubbele aandrijving, met een gestuurde voorloop- of naloopas, dag-, slaapcabine of extra ruime – elke denkbare truck- en chassisvariant kan online worden samengesteld. Inclusief álle denkbare fabrieksopties. Daarnaast kan de exacte opstelling worden bekeken van componenten als brandstoftanks, de EAS en accubakken.

Directe controle
Omdat de virtuele truck tijdens het samenstellen 360 graden kan worden gedraaid, is het mogelijk om direct te controleren of de gekozen chassis- en cabinevariant met de gewenste opties de beste keuze is voor de toekomstige toepassing en eventuele opbouw. Dat is met name van grote waarde voor de opbouwer, die meteen kan zien of de juiste componenten op de meest optimale plaats gemonteerd worden. Daarom ook kan de complete voertuigspecificatie rechtstreeks naar de opbouwer worden gestuurd.

 

Reageer op dit artikel